Hayvan Beslenmesi
Düzenli egzersiz ve veteriner bakımının yanı sıra, dikkatli hayvan beslenmesi, evcil hayvanınızın uzun süreli sağlığına katkıda bulunmanın en iyi yoludur.
İşte her evcil hayvanın ihtiyaç duyduğu temel besinler:
- Su, herhangi bir diyetteki en temel besindir. Evcil hayvanınızın vücudu yaklaşık %70 sudan oluşur ve su olmadan hızla yok olur. Evcil hayvanınızın her zaman taze, temiz suya erişebildiğinden emin olun.
- Karbonhidratlar enerji sağlar ve bitki kaynaklarından gelen şekerlerden, nişastadan ve liflerden gelir. Karbonhidratlar beynin ve kasların enerji kazanmasına yardımcı olur, evcil hayvanınızı parlak ve aktif hale getirir.
- Yağlar ayrıca enerji sağlar ve doğru miktarlarda güçlü hücreler oluşturmaya ve besin emilimini desteklemeye yardımcı olur. Ancak çok fazla yağ, diyabet, kalp hastalığı ve osteoartrit gibi obeziteyle ilişkili sağlık sorunlarına yol açabilir.
- Sağlıklı bir tüy, deri ve tırnak için proteinler gereklidir. Evcil hayvanınızın vücudu, kan dolaşımında enzimler ve hormonlar üretmek ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi sağlamak için proteinlerdeki amino asitleri kullanır. Proteinler bitki ve et kaynaklarından gelebilir, ancak kediler ve köpeklerin yüksek kaliteli hayvansal proteine ihtiyacı vardır.
- Vitaminler ve mineraller birçok vücut sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Örneğin, evcil hayvanınızın güçlü kemikler için kalsiyum ve fosfor minerallerine ihtiyacı vardır. E ve C vitamini gibi antioksidan vitaminler, stres zamanlarında evcil hayvanınızın bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Evcil hayvanınızın beslenmesinin sağlıklı olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?
En iyi evcil hayvan beslenmesi için şunları şiddetle tavsiye ediyoruz:
Veterinerinizin önerdiği şekilde, birinci sınıf evcil hayvan mamaları kullanın.
Birinci sınıf gıdalar, yüksek kaliteli malzemeler içerir , beslenme araştırmaları konusunda uzmanlaşmış şirketler tarafından üretilir ve kalite ve lezzet açısından sağlam bir geçmişe sahiptir.
Evcil hayvanınıza genel mamalar vermek obeziteye, düzensiz bağırsak hareketlerine veya aşırı bağırsak gazına yol açabilir.
Yiyeceklerin taze olduğundan emin olun
Evcil hayvanınıza mama satın alırken tazeliğine dikkat edin ve yalnızca evcil hayvanınızın ihtiyaç duyduğu miktarda satın alın.
Evcil hayvanınızın mamasını serin ve kuru bir yerde , ağzı sıkıca kapalı olarak saklayın.
Yenmeyen yiyecekleri atın ve taze yiyecekleri her zaman temiz bir kaba koyun.
Genel olarak, diş sağlığını korumak ve tartar oluşumunu en aza indirmek için sert yiyecekler (veya “mama”) tercih edilir. Yumuşak, konserve yiyecekler daha lezzetli olma eğilimindedir ve daha uzun süre saklanabilir.
Doğru miktarda besleyin
Evcil hayvanınızın ideal kilosuna (mevcut kilosuyla aynı olması gerekmez) göre ne kadar mama vermeniz gerektiğini bize sorun veya etiketi kontrol edin .
Evcil hayvanları istedikleri kadar beslemekten veya tek seferde büyük miktarda beslemekten kaçının. Bunu yapmak obeziteye, mide-bağırsak rahatsızlığına veya hatta hayatı tehdit eden bir durum olan şişkinliğe yol açabilir.
Günlük bir rutini koruyun
Düzenli bir program evcil hayvanınızın normal bağırsak hareketlerini sürdürmesine ve iç mekan kazalarından kaçınmasına yardımcı olacaktır . Daha genç evcil hayvanların daha sık beslenmesi gerekir, çünkü genellikle daha enerjiktirler ve daha fazla kalori yakarlar.
“İnsan” yiyeceklerinden kaçının
Evcil hayvanınızın sindirim sistemi sizinkinden daha basittir ve değişikliklerden kolayca etkilenebilir . Masa artıklarıyla beslemek dengesiz bir diyete, mide rahatsızlıklarına hatta pankreasın yaşamı tehdit eden iltihaplanmasına neden olabilir.
Yaşam döngüsü beslenmesi nedir?
Evcil hayvanınızın beslenme gereksinimleri yaşlandıkça değişecektir .
Yavru köpekler, enerji, kalsiyum ve protein açısından daha zengin olduğu için yavru köpek mamasına ihtiyaç duyarlar, ancak yetişkin bir köpeğe yedirilmesi obeziteye yol açabilir. Benzer şekilde, yaşlı evcil hayvanların optimum sağlıkları için yağ açısından kısıtlanmış ve lifle desteklenmiş diyetlere ihtiyaçları vardır.
Birçok premium yaşlı mamasında artrit tedavisinde yardımcı olan katkı maddeleri de bulunur ve evcil hayvanınızın daha rahat olmasını sağlayabilir.